31 Temmuz 2011 Pazar

MHK Başkanı Erman Toroğlu ?


 Erman Toroğlu öyle bir yazı yazdı ki bence gündeme “bomba” düştü demek az gelir.
Yazısında hikâye anlatıyor. (Kendisi “Kimse bana hikâye anlatmasın” diyor ama..) Gerçekten de “o şöyle demiş, bu yapmış” gibi ifadeler Türkçede hikâye  söylemidir. Hani “Bir varmış bir yokmuş” gibi.
 Aziz Yıldırım’ın, onu Lig TV’den kovdurmasına da aldırmamış zira onun için önemli olan çalıştığı şirketin ne yaptığıymış. "Şirket, Aziz Yıldırım’a boyun mu eğecektir yoksa yoluna Erman’la devam mı edecektir?" (Şirket devam etmedi.)
Demiş ki: “Eğer birinin böyle büyük kampanyayı başlatma, yönetme, sonuçlandırma gücü varsa, karşıdaki kişinin hayatı da tehlikededir. Bu bakımdan eğer başıma birşey gelirse sorumlu Aziz Yıldırım’dır.” Çünkü böyle bir kampanya başlatmak için çok büyük bir örgütün olması lazım ki, işi organize edeceksin. Ben Aziz Yıldırım’dan işten kovdurduğu için değil, algıladığım tehdit için davacı oldum. İyi de biraz geç kalmamış mı?
Asıl haber M.Ali Aydınlar’ın Toroğlu’na  MHK Başkanlığı için teklif yapması.  M.Ali Aydınlar "Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu ile MHK'de görev almaları konusunda görüşmelerimiz oldu ancak bu teklifi kabul etmediler" ( http://www.haber3.com/kupada-degisiklik-var--926080h.htm ) dedi. Toroğlu, açıklama getirmek istemiş.  “Bana başkanlık teklif etti” diyor. Toroğlu teklifi reddetmiş.  M.Ali Aydınlar Toroğlu’na fikrini sormuş o da Yusuf Namoğlu’nu önermiş. Namoğlu, MHK Başkanı oldu.
Bu o kadar basit bir olay değil. Zira M.Ali Aydınlar Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’nın en kuvvetli adaylarından biri(idi). Görünüşe göre de Aziz Yıldırım ile arasında bir şey yok(tu). Ama  Fenerbahçe Kulübü Başkanı(Aziz Yıldırım) ve taraftarı  ile sorunları olmuş bir kişiyi MHK başına getirmeyi düşünmüş, önerisini yapmış.
İşte ben buna “strateji” derim. Aydınlar karşısında olabilecek bir muhalifi yanına almış oluyor böylelikle. Muhtemel(?) bir  Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı için de ortamı hazırlıyor, belki de şimdiden kulüp adına  “özür diliyor”. İyi de kime rağmen? Mevcut kulüp başkanına rağmen. Peki 15000 üyesi, milyonlarca taraftarı olan bir kulüp adına bu kadar rahat konuşma hakkı var mı? Kaldı ki Erman Toroğlu Fenerbahçe camiası nezdinde ne kadar "makbul" bir adamdır?
Toroğlu iki kişi arasında kalması gerekeni paylaşmanız gereken kişi midir? Bu soruyu da iyice düşünmek gerekir.
M.Ali Aydınlar ise Fenerbahçe Kulüp Başkanlığı için artık eskisi kadar kuvvetli değildir bence. Hatta Fenerbahçe’nin ardından gelen Acıbadem de eskisi kadar sempatik algılanmayacaktır.
 Melih Anık


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder