6 Ağustos 2010 Cuma

“Büyük Kulüp” Bunu Yapar mı ?

Spor Yazarı Alaattin Metin Akşam’daki köşesinde “Büyük İddaa” başlığı ile bir yazı yazmış. Fenerbahçe kulübünün “iç işlerinden” haber vermiş. 
Yazıda Lugano, Guiza, Önder,Deivid,Kazım,Semih,Volkan Babacan, Christian ve Santos var.
“Lugano’nun ayağındaki  yırtığa rağmen 5 gün sonra (Ağustos)  milli maça gitmesine ne demeli”ymiş !  Avrupa’da bir takım ile anlaşmak üzere olduğu için Avrupa kupası maçında oynamadığı “iddia edilmiş”. Oyuncunun sakat olmadığını “iddia edenler” varmış.
Getafe, Guiza’ya durumunu çöz de gel demiş.
“Aykut Kocaman, Kazım, Semih, Deivid, Önder ve Volkan Babacan gibi sorun çıkaran, düzeni bozulan futbolcuların kulüple ilişkilerinin kesilmesini istiyor.”

“Çünkü; Kazım düzelir diye ümit etti, hayaller boşa çıktı. Semih'e şans vermek istedi, taşın altına elini sokmadı. Önder ve Deivid, 'Nasıl olsa biz oynayamayız' düşüncesi ile 'Milyon dolarlarımızı alırız, keyfimize bakarız havasına' girdi.”
“Bir yıldır takımın içinde bulunan, gözlemler yapan Kocaman, Brezilyalıların gruplaşmasından, Deivid, Cristian ve Santos'tan rahatsız. Özellikle Deivid'in bu iki futbolcuyu yanlış yönlendirdiğini düşünüyor.”
“Şimdi neşter vurulacak.”
Alaatin Metin , Başkan’ın yanında görmeye alıştığımız bir yazar. Fenerbahçe tv’sinde program yapıyor. Sık sık fikrine baş vuruluyor.Genellikle “Fenerbahçe” yazıyor.
 “Büyük İddaa” başlığı atılan yazısında Lugano ile ilgili olanlar dışındakiler sanki “iddaa”dan öte bir gerçek olarak verilmiş.
Lugano’nun “kirli “çamaşırlarını” neden bu kadar kolaylıkla ortaya koyuyor ?
Aykut Kocaman’ın planından neden bu kadar emin ? Kaldı ki Kocaman açıklamadı.
Kulübe bu kadar yakın bir gazetecinin yazdıklarında anlam arıyor insan , ister istemez.
Metin, bunca yılın da gazetecisi . Neyi ,nasıl ve ne zaman söylemesi gerektiğini de bilir.Kulübün istemediği bir şeyi yazarsa “uyarılır” mı ? Bu yazıdan kulübün(Başkan’ın) de haberi var mıdır ?
Kaldı ki 6 oyuncunun takımdan gönderileceği ile ilgili haber 2 Ağustos 2010 tarihli Hürriyet’te yayımlanmış ve kulüp kendi internet sayfasında “Bu Haber Doğru Değildir” başlığı ile “kelimelerle oynayan” bir açıklama yayımlamıştır.
Yazının amacı ne ?
Kulüp kendi oyuncularına haberi gazeteciler üzerinden mi veriyor  ?
Onlara kendinize kulüp bulun mu deniyor ?
Aykut Kocaman bu yazıdan memnun mudur ?
Yani kısaca bu yazı bir “plan”ın parçası mı ?
Eğer öyleyse , “Büyük” dediğiniz bir kulüp bunu yapar mı ? Gazetecilik böyle bir şey mi ?
Bakalım bu konularda “hassas” olan kulüp , internet sayfasında Alaattin Metin’i yalanlayacak mı?  Alaattin Metin ,  tv’deki programına devam edecek mi ?
Kulüp ve Kocaman hiç bir şey yapmazsa kuşkular doğru çıkacak demektir.
Ben daha önceki yazımda “Artık Yama Tutmaz- Fenerbahçe Sezonu Bitirdi” demiştim. (http://sporolsundiye.blogspot.com/2010/08/artk-yama-tutmaz-fenerbahce-sezonu.html)
Aykut Kocaman’ın işi ne kadar zor !
Melih Anık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder